Venstre besøgte Bramming virksomheden PolyTech

Har du noget at fortælle?
Indsend erhvervshistorier fra Esbjerg kommune, ved at klikke på Kontakt

Søren Gade som er gruppeformand for Venstre, besøgte Tirsdag PolyTech A/S som ligger i Bramming. Her fik han for første gang informationer om, at Bramming virksomhedens vækst bliver bremset af, at de ikke kan skaffe højt kvalificeret arbejdskraft.

På fredag skal der afholdes ministermøde og her vil resten af ministrene blive præsenteret for den problemstilling som sætter en stopper for væksten hos PolyTech: manglen på høj kvalificeret arbejdskraft.

Her og nu kunne vi ansætte ti teknikere – hvis vi vel og mærke kunne få dem.

Sådan fortalte administrerende direktør hos PolyTech, Mads Kirkegaard, til Søren Gade. Han besøgte PolyTech sammen med partifællerne, byrådsmedlem Henning Ravn, folketingsmedlem Carl Holst, viceborgmester Jesper Frost og Venstres kommuneformand Ketty Christoffersen.

Det paradoksale er, at jeg har fået ansøgninger fra indiske ingeniører, som gerne vil arbejde hos os, men til gengæld kan jeg ikke få en ingeniør fra Kolding til at søge et job hos os. Han synes der er for langt at kører.

Fortalte Mads Kirkegaard til Venstres gruppeformand Ketty Christoffersen.

Mads Kirkegaard tilføjede dog, at de i virksomheden har medarbejdere som bor i Odense og som hver dag pendler frem og tilbage.

Besøget gjorde indtryk

Det gør i høj grad indtryk, når jeg hører, at en virksomhed som PolyTech bremses i væksten, fordi den ikke kan få højt kvalificeret arbejdskraft og ikke kan få en ingeniør fra Kolding – men kan godt få en ingeniør fra Indien. Det er trist, fordi der her er tale om en virksomhed, som tjener mange penge hjem til Danmark. Den sag tager jeg med til fredagens ministermøde, og jeg vil også foreslå PolyTech, at i inviterer beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen herover på besøg.

Sådan lød det fra Søren Gade.

Ved mødet med den tidligere forsvarsminister fortalte Mads Kirkegaard omkring den eksplosive vækst virksomheden har haft med levering af en stor mængde produkter til vindmølle industrien.

I 2011 etablerede vi en afdeling i Kina. I 2013 var vi 35 ansatte i Bramming. I 2015 gik vi fra 50 til 230 ansatte på virksomheden i Bramming. I 2016 blev vi købt af en norsk kapitalfond, og i år har vi lavet kontrakter om etableringen af lagerfaciliteter i Denver i USA. Vi er at betragte som vindmøllebranchens supermarked.

Fortalte Mads Kirkegaard om den ekspansion virksomheden har været i gennem de seneste år.

25.000 kvadratmeter erhvervsareal

Væksten illustreres også af, at virksomheden i Brammings industrikvarter strækker sig ud over mere end 25.000 kvadratmeter erhvervsareal. Samtidig arbejder virksomhedens 100 ansatte i Kina i bygninger på i alt 8000 kvadratmeter.

Da PolyTech og Søren Gade mødtes blev der også diskuteret ungdomsuddannelser. Der blev desuden diskuteret de unges manglende lyst til at starte og færdiggøre en faglig uddannelse.

Politik handler om at finde praktiske løsninger, og når de unge ikke vil komme til de tekniske skoler skal vi se på mulighederne for at etablere satellitafdelinger af de tekniske skoler, så det ikke er afstanden til skolen, som hindrer de unge i at søge en faglig uddannelse. Det er et område vi politisk vil opprioritere.

Slutter Søren Gade af.

EsbjergSiden
Politik i Esbjerg
08.03.2017, 16:00

Nyhedsbrev

Erhvervsnyheder fra Esbjerg direkte på e-mail

Sponsor

REKLAME 1

Sponsor

REKLAME 2

Seneste